Topmanagers van HEMA, Shell en CGI finalisten Young Captain Award 2017

///Topmanagers van HEMA, Shell en CGI finalisten Young Captain Award 2017
Topmanagers van HEMA, Shell en CGI finalisten Young Captain Award 20172019-04-19T23:44:51+00:00

Topmanagers van HEMA, Shell en CGI finalisten Young Captain Award 2017

20 oktober 2017 – De jury van de Young Captain Award maakt de drie finalisten van de Young Captain Award 2017 bekend. Stefan Wijnen (HEMA), Ronald Doesburg (Shell Chemicals Europe) en Ahmet Eraslan (CGI) zijn de finalisten die strijden om de titel ‘Young Captain 2017’. 

De winnaar wordt op 13 november bekendgemaakt. De Young Captain Award wordt dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. De jury kent de Award jaarlijks toe aan de meest getalenteerde businessleider die opvalt door de invloed die hij of zij al in een vroege fase van zijn of haar carrière heeft op de eigen onderneming. Het gaat om jonge, zakelijke leiders die opvallen door durf, daadkracht en uitstekende leiderschapsvaardigheden. Talenten die leiderschap zien als een maatschappelijke, persoonlijke en economische verantwoordelijkheid. De Young Captain Award moedigt alle deelnemende talenten aan door hen een podium te bieden en hen te introduceren in relevante maatschappelijke en economische netwerken.

Drie finalisten
De jury heeft na de eerste selectieronden een drietal finalisten geselecteerd voor de Young Captain Award 2017.

– Stefan Wijnen (40) is Unit Manager Hardwaren bij HEMA. In deze rol is hij eindverantwoordelijk voor het vormgeven en uitvoeren van de commerciële strategie van de Unit Hardwaren en is hij onderdeel van het senior management. Stefan maakt in zijn rol veel impact, doordat hij de Unit Hardwaren de snelst groeiende unit binnen HEMA heeft weten te maken. In het afgelopen jaar heeft Stefan de online groei van deze tak zodanig weten te versnellen, dat HEMA binnen haar categorie nu sneller groeit dan haar online concurrenten. Daarnaast heeft Stefan een leidende rol in een omvangrijk verander traject binnen de commerciële organisatie op het Support office van HEMA.

– Ronald Doesburg (39) werkt bij Shell als General Manager Base Chemicals. Dit onderdeel is verantwoordelijk voor het leveren en verkopen van bulkchemicaliën aan de Europese chemische industrie. Hij is verantwoordelijk voor het managen van vijf productlijnen die geproduceerd worden op zes verschillende productielocaties. Ronald begon zijn loopbaan op de Shell-raffinaderij in Pernis en werkte in Hamburg, Lissabon en Londen. Hij heeft een brede ervaring op het gebied van commercie, klantenservice en logistiek en ontwikkelde een indrukwekkende track record in het doorvoeren van succesvolle veranderprogramma’s binnen grote teams. Ronald besteedt daarnaast veel aandacht aan de rol van Shell binnen de huidige energietransitie.

– Ahmet Eraslan (35) is Vice President Consulting Services bij CGI. Ahmet maakt indruk door in een tijdbestek van vier jaar door te groeien vanuit de rol van Software Architect tot Vice President. Ahmet is eindverantwoordelijk voor de levering en groei van de Oil & Gas unit binnen CGI. In deze rol is hij tevens lid van het Global Leadership team. In een team van acht directors stuurt hij 500 consultants aan in Nederland, Amerika en India.

Young Captain 2016
De Young Captain 2016, Maarten Meijs van Talpa Global, maakt dit jaar deel uit van de jury. Uit de lijst met aanmeldingen heeft de jury kandidaten geselecteerd waarmee zij gesprekken heeft gevoerd. Uiteindelijk zijn hier de drie finalisten uit naar voren gekomen. Op 13 november wordt tijdens een feestelijke uitreiking op Paleis het Loo te Apeldoorn in aanwezigheid van 120 vertegenwoordigers van het bedrijfsleven de ‘Young Captain 2017’ bekend gemaakt.

De jury
Cees ‘t Hart, vice voorzitter van de jury: Na een reeks inspirerende gesprekken met de tien talentvolle kandidaten die de CEO’s van hun bedrijven hebben aangedragen, zijn we nu tot een selectie van drie Young Captains gekomen. Deze zeer getalenteerde finalisten onderscheiden zich ieder op hun eigen manier in hun leiderschap en zijn van grote waarde voor hun bedrijf. We verwachten dan ook dat de finalisten in de toekomst het gezicht van ondernemend Nederland worden.”

De prijs
De winnaar van de Young Captain Award krijgt een op maat gesneden jaarprogramma aangeboden dat hem of haar toegang geeft tot bijeenkomsten met de top van de nationale en internationale zakenwereld, waaronder handelsmissies met het ministerie van Economische Zaken. Daarnaast krijgt de Young Captain een coaching traject met onder andere professionele performance en mediatrainingen en deelname aan het prestigieuze New Board Program van de Nyenrode Business Universiteit.

Young Captains Program
Bijna 30 kanshebbers voor de Young Captain Award 2017 en een aantal ex-deelnemers uit 2016, namen in augustus 2017 deel aan een tweedaagse masterclass, het Young Captains Program. Het Young Captains Program ondersteunt kandidaten op hun weg naar ‘Board Room readiness’ en wordt vormgegeven door de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Om de kandidaten te vormen en uit te dagen, kwamen tijdens het interactieve programma onder regie van de Academisch partner Nyenrode Business Universiteit talloze onderwerpen aan bod om kandidaten voor te bereiden op de volgende stappen in hun loopbaan. Het is de tweede keer dat het Young Captains Program werd gehouden.